One of the posts

Hemşire Olarak Almanya'da Çalışmak

Türkiye'den mezun olmuş ve iş hayatına Almanya’da devam etmek isteyen hemşirelerin birçok meslek dalında olduğu gibi ilk olarak yapması gereken şey mesleki denkliğini almasıdır. Bir hemşire ancak mesleki denklik aldıktan sonra hemşirelik mesleğini yapılabilmektedir ve hemşirelerin Almanya’da mesleklerine devam etmeleri için prosedürler doktorların ki ile neredeyse aynıdır.


Kariyerine Almanya veya İsviçre gibi batı Avrupa ülkelerinde devam etmeyi planlayan hemşirelerin denklik işlemleri tamamlanıncaya kadar bir yandan dil eğitimi almaları istemektedir. Almanya’da hemşire olarak mesleğinizi icra edebilmeniz için en az B2 ve hatta C1 seviyesinde Almanca bilmeniz gereklidir.

Almancayı nerede öğrenebilir ve hangi seviyede olmanız gerekiyor?


Başvurunuzu yapmaya başladığınız gün itibari ile bir yandan da Almanca dil eğitimi almaya başlamanız gereklidir. Resmi olarak işlemlerin belirli bir aşamaya gelmesine kadar geçen süre zarfında Türkiye’de en az A2 seviyesine kadar Almanca öğrenmeniz her anlamda işinizi kolaylaştıracaktır. Vizenizin verilmesi esnasında A2 seviyesinde iseniz kişiden kişiye değişmekle birlikte genellikle 6 ay sonra B2 – C1 seviyesine ulaşabilirsiniz. A2 seviyesinden sonraki eğitim Almanya’da devam edeceği için daha kısa sürede dile olan hakimiyetiniz gelişir ve istenilen seviyeye çok daha kısa bir sürede erişmiş olacaksınız.

Eşinizi ve ailenizi birlikte veya daha sonra götürebilir misiniz?


Almanya’da mesleğiniz ile ilgili bir sağlık kuruluşunda işe başladıktan sonra elde edeceğiniz tüm haklardan eşiniz ve çocuğunuz veya çocuklarınız da yararlanabilmekteler. Çocuklarınız Almanca bilmeseler dahi Almanya’da kısa sürede bu dili öğrenecekler ve devlet okullarında son derece iyi eğitim alarak ve en az 2 dil (İngilizce ve Fransızca) ve hatta bazı okullarda 3 dil olmak üzere Almancanın dışında öğrenecekler. Bu eğitimleri elbette Alman öğrenciler ile aynı koşullarda ve aynı haklara sahip olarak alabilecekler. Başvuru, denklik işlemlerinin tamamlanması, dil eğitimi ve diğer tüm resmi işlemler hakkında kurumumuz ile iletişime geçebilirsiniz.


 DIH Almanya Danışmanlık olarak hemşire, doktor, ebe gibi birçok meslek dalına yardımcı olmaktadır. Ayrıntılı bilgi almak, Almanya'da sağlık personeli olarak çalışmak için web sayfamızdaki iletişim formunu doldurun, yardımcı olmak için biz sizi arayalım.